Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

19. 02. 2017. 21:47 >> 21:23
7

TRAŽENO OBJAŠNJENJE

AFP: Kad Tramp izmišlja napade u Švedskoj

Američki predsjednik Donald Tramp ostavio je danas Švedsku zbunjenu poslije govora u kojem je pominjao izbjegličku krizu, nesigurnost u svijetu, ali i napad u toj skandinavskoj zemlji koji se nije ni dogodio.

"Pogledajte šta se dešava u Njemačkoj i šta se desilo u petak uveče u Švedskoj. U Švedskoj, ko bi mogao da pomisli! Oni su primili mnogo izbjeglica, i sada imaju probleme za koji nijesu ni znali da bi ih imali", rekao je Tramp u jednom govoru u američkoj saveznoj državi Floridi.

Tramp je pomenuo i napade koji se su zaista dogodili, u Briselu, Nici i Parizu.

Neimenovani Trampov portparol nije želio Frans presu da komentariše izjavu, dok je portparolka švedskog Ministarstva inostranih poslova Katarina Akselson izjavila da je zatraženo zvanično objašnjenje od Stejt departmenta.

U međuvremenu na društvenim mrežama su se pojavili razni komentari. Bivši švedski premijer Karl Bilt napisao je na Tviteru: "Švedska? Teroristički napad? Šta li je on (Tramp) pušio? Pitanja ima mnogo".

AFP navodi da to nije prvi put da članovi Trampove administracije pominju nepostojeće napade, kasnije se pravdajući da su u pitanju lapsusi.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser je ove nedjelje tri puta pominjao neki napad u Atlanti u Džordžiji, da bi se kasnio ispravio i rekao da je incident zapravo bio u Orlandu u Floridi.

Švedski mediji prenijeli su na engleskom jeziku da je bilo nekoliko incidenata u petak uveče u toj zemlji. Jedan muškarac zadobio je teške opekotine, izdato je upozorenje na lavinu i policija je jurila pijanog muškarca, ali nikakvih terorističkih napada nije bilo.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније