Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

21. 02. 2017. 10:18 >> 09:54

BRISEL

Postigli jedinstven stav povodom Grčke

Evropska unija (EU) i Međunarodni monetarni fond (MMF) postigli su jedinstven stav povodom pitanja Grčke, što bi trebalo da omogući njihov povratak u Atinu radi otklanjanja zastoja u pregovorima o paketu pomoći, saopštio je njemački ministar finansija Volfgang Šojble.

 

"Vjerujem da institucije sada imaju jedinstven stav i da smo došli dovoljno daleko kako bi se tehnička misija vratila u Atinu", rekao je Šojble po dolasku u Brisel na sastanak sa kolegama iz ostalih zemalja eurozone.

On je kazao da je uvjeren da će MMF nastaviti da učestvuje u grčkom paketu pomoći, uprkos neslaganju sa eurozonom povodom ključnih pitanja kao što su ublažavanje tereta duga Atini i budžetski ciljevi, prenosi B92.

Predsjednik Eurogrupe Jarun Dajselblum rekao je da je na sastanku ostvaren dobar korak naprijed.

"Imali smo intenzivne pregovore sa institucijama i grčkom Vladom kako bismo rasčistili teren za povratak misije u Atinu", kazao je Dijsselbloem novinarima.

Pregovori eurozone i MMF povodom grčke dužničke krize su već mjesecima u zastoju, dok se Atina sa druge strane protivi dodatnim reformama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније