Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Antena M; Objavila: J.B.Č. ]

21. 02. 2017. 13:52 >> 13:27
6

DRAMA U ŠPANIJI

Izbjegnuta katastrofa u Barseloni

Španska policija pucala je na vozača kamiona sa gasom kako bi ga spriječila da izazove katastrofu u centru Barselone, prenosi britanski "Telegraf".

 

Neimenovani vozač je ukraden kamion pun gasa vozio neprilagođenom brzinom (više od 100 kilometara na sat) i to suprotnom trakom, jureći ka centru Barselone.

Policija ga je nekoliko minuta jurila, što se, kako pišu tamnošnji mediji, pretvorilo u pravu filmsku potjeru na ulicama glavnog grada Katalonije, da bi jedan od policajaca morao da puca u bočne prozore kabine kako bi primorao vozača da zaustavi vozilo, prenosi Blic.

Tokom jurnjave nekoliko velikih boca sa gasom ispalo je iz prikolice, i nekim čudom nisu eksplodirale. Međutim, jedna osoba je povrijeđena jer je boca sa gasom pala na automobil koji je bio u pokretu.

Policija je saopštila da je vozač uhapšen. Prema podacima lokalnog lista "La Vangardija", uhapšeni je državljanin Švedske.

Policija nije isključila da je u pitanju pokušaj terorističkog napada, imajući u vidu nedavne napade radikalnih islamista koji kao glavno oružje u posljednje vrijeme koriste prevozna sredstva, najčešće kamione (Nica, Berlin...).

Šveđanin je doživio lakše povrede, a nakon što je dobio tretman u bolnici prebačen je u policijsku stanicu na ispitivanje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније