Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 02. 2017. 14:05   >>  13:40

MINISTAR ODBRANE

Šojgu zadovoljan rezultatima misije u Siriji

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je danas da je zadovoljan djelovanjem vojske te zemlje u Siriji, ocijenivši da je novo rusko vatreno oružje pokazalo svoju vrijednost u tom sukobu.

 

 

  

Govoreći u ruskom parlamentu, Šojgu je rekao da je vojska testirala 162 tipa vatrenog oružja u Siriji, od čega samo 10 nije ispunilo očekivanja.

Među novim oružjem koje je po prvi put testirano u borbama u Siriji su krstareće rakete dugog dometa i strateški bombarderi.

Šojgu je rekao da su ruski piloti učestvovali u 1.760 misija u Siriji od kada je u septembru 2015. pokrenuta operacija u kojoj je ubijeno više od 3.100 ekstremista.

Kako je naveo Šojgu, Rusija je rasporedila dva policijska bataljona u Siriji, odnosno jedan u Alepu, a drugi u dolini Vadi Barada, u blizini Damaska.

Ruski ministar je ocijenio da su se specijalne snage vojske dobro pokazale u borbi protiv lidera ekstremista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније