Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

23. 02. 2017. 12:42 >> 12:16

BAGDAD

Iračke snage zauzele vojnu bazu u Mosulu

Iračke specijalne snage ušle su danas u vojnu bazu u blizini aerodroma na južnom obodu Mosula, strateški važanom mjestu u okviru operacije za protjerivanje ekstremista Islamske države.

 

Pripadnici iračkih snaga prethodno su preuzeli kontrolu nad aerodromskom pistom i razmijenili vatru sa esktremistima Islamske države koji su se skrivali u zgradama aerodroma u Mosulu.

Vojska je pokrenula prije nekoliko dana operaciju kako bi istjerali pripadnike Islamske države iz zapadnog dijela Mosula, a istočni dio tog grada oslobođen je u januaru.

Operacija za preuzimanje Mosula zvanično je pokrenuta u oktobru.

Više od 160.000 ljudi napustilo je svoje domove u Mosulu i blizini tog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније