Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Antena M; Objavila: J.B.Č. ]

24. 02. 2017. 12:07 >> 11:42

MERKELOVA PRED KOLAPSOM

Šulc sve bliži mjestu kancelara

Njemačka Socijaldemokratska partija je na trećoj uzastopnoj anketi ispred CDU njemačke kancelarke Angele Merkel.

 

Kako prenosi Politiko, to je najbolji rezultat za partiju čiji je kancelarski kandidat Martin Šulc u posljednjih deset godina.

Istraživanje je pokazalo da je SPD, ukoliko bi parlamentarni izbori bili održani u ovom trenutku, osvojila 32 odsto glasova, jedan odsto više od CDU.

Socijaldemokratska partija je zabilježila četiri odsto veći rezultat od 2. februara ove godine, a nije imala toliku popularnost od oktobra 2006.

Ekstremno desničarska Alternativa za Njemačku bi dobila 11 odsto, a Zelena partija osam.

Ranije ovog mjeseca istraživanja su pokazala da bi SPD dobila 33 ili 32 odsto, dok se za partiju koju predvodi Merkelova opredijelilo 30 do 31 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније