Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 02. 2017. 23:13 >> 22:48

NASTAVIĆE OPERACIJE

"Turska vojska ispunila ciljeve u Siriji"

Načelnik turskog generalštaba Hulusi Akar izjavio je danas da je Turska "ispunila ciljeve" koje je postavila za svoje vojne operacije na sjeveru Sirije.

General Hulusi Akar je to rekao prilikom posjete granici sa Sirijom, pošto su turska vojska i sirijska opozicija koju podržava Turska preuzele grad El Bab od esktremista Islamske države.

On nije, međutim, rekao da li će Turska obustaviti svoje operacije na sjeveru Sirije ili će nastaviti s oslobađanjem drugih oblasti.

Akar je rekao da će Turska obezbijediti "svaku vrstu podrške" kako bi se život u El Babu vratio u normalu i da se lokalno stanovništvo vrati u svoje domove.

Čavušoglu: Skoro 50.000 sirijskih izbjeglica se vratilo kući

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušglu izjavio je danas da se gotovo 50.000 sirijskih izbjeglica vratilo svojim domovima od početka turske ofanzive pokrenute u avgustu 2016. godine na sjeveru Sirije.

"Skoro 50.000 sirijskih izbjeglica vratilo se iz Turske svojim domovima od početka naše operacije na sjeveru te zemlje", rekao je Čavušoglu novinarima u Antaliji, na jugu Turske.

Turske vojska saopštila je danas da je uz podršku sirijskih boraca povratila kontrolu nad Al Babom poslije dva mjeseca borbi protiv Islamske države. Ekstremisti su pobjegli iz grada, ali još kontrolišu okolne oblasti.

Čavušoglu je rekao da će poslije oslobađanja Al Baba od džihadista mnogi Sirijci moći da se vrate svojim domovima.

Ankara je 24. avgusta poslala vojsku i tenkove na sjever Sirije da bi potisnula Islamsku državu iz pograničnog područja izmedju Sirije i Turske, kao i da bi zaustavila napredovanje snaga sirijskih Kurda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније