Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija; Objavio: B.V. ]

25. 02. 2017. 10:59 >> 10:44

MEKSIKO PRIJETI

Povećaće porez na američku robu

Ministar vanjskih poslova Meksika Luis Videgaraj izjavio je kako bi njegova zemlja mogla uzvratiti na potez predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trumpa koji planira jednostrano povećanje poreza radi finansiranja izgradnje zida duž granice sa Meksikom.

 

Kako prenosi BBC, Videgaraj se u intervjuu za jednu radio stanicu osvrnuo na Trumpovu odluku da se poveća porez na robu koja se uvozi iz Meksika, radi finansiranja gradnje zida.

Videgaraj je kazao kako bi meksička administracija mogla povećati poreze na američku robu koju ova zemlja izvozi u Meksiko.

On je kazao kako njegova zemlja vjeruje u slobodnu trgovinu, no, kako je istakao, u slučaju da bude povećan porez na uvoznu robu iz Meksika, biće primorani da uzvrate udarac. Naglasio je takođe kako njegove riječi ne treba shvatati kao praznu priču.

Predsjednik SAD-a Donald Trump je 20. januara stupio na dužnost predsjednika SAD-a i tokom prve sedmice svog mandata potpisao je niz odluka koje je obećao tokom kampanje. Jedna od odluka koja je pokrenula brojne rasprave jeste i "gradnja zida duž granice s Meksikom", koji je Trump najavio s ciljem onemogućavanja ulaska ilegalnih migranata iz Meksika u SAD, te sprečavanje krijumčarenja droge.

Trump je izjavio kako će meksičke vlasti snositi troškove za izgradnju zida na granici, na što je predsjednik ove zemlje, Enrike Penja Nieto, odgovorio kako Meksiko neće snositi nikakve troškove, te je odbio doći na sastanak s Trumpom, koji je ranije zakazan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније