Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

28. 02. 2017. 09:14 >> 08:49
1

AVGANISTAN

Talibanski vođa ubijen u akciji američkih snaga

Američke snage u Avganistanu saopštile su danas da su u vazdušnom napadu u nedjelju ubile jednog od lidera talibana koji je dva puta nadgledao zauzimanje Kunduza, strateškog grada na sjeveru zemlje.

 

"U okviru zajednične operacije sa avganistanskim snagama odbrane, američke snage izvele su napad u kojem je ubijen Mula Abdul Salam Akund, talibanski komandant u Kunduzu", navodi se u saopštenju objavljenom u Kabulu.

Talibani su potvrdili smrt jednog od svojih komandanata.

U napadu su ubijena još četiri borca, a civilnih žrtava nije bilo. Akcija je sprovedena u nedjelju, 26. februara.

Mula Salam je od 2011. godine pokrenuo više ofanziva na Kunduz, strateški sjeverni avganistanski grad nedaleko od granice sa Tadžikistanom.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније