Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Blic/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

28. 02. 2017. 09:48 >> 09:24

UHAPŠEN TOKOM RACIJE

Australijski inženjer pravio oružje za ID

Australijska policija uhapsila je danas muškarca (42), osumnjičenog da je davao savjete i pomagao Islamskoj državi da napravi oružje.

Inženjer je uhapšen tokom racije u njegovoj kući u ruralnom dijelu Novog južnog Velsa, nakon istrage koja je trajala 18 mjeseci, rekao je novinarima policijski komesar Endru Kolvin, prenosi AP.

Uhapšeni muškarac, Haisem Zahab, rođen u Australiji, optužen je da je vršio istraživanje i dizajnirao uređaj za lasersko upozorenje, koji najavljuje dolazak navođenih raketa, koje koriste koalicione snage u Iraku i Siriji.

Prema Kolvinovim riječima, muškarac je optužen i za istraživanje, dizajniranje i modeliranje sistema koji pomaže ID da razviju svoje rakete dugog dometa.

Kako je rekao, uhapšeni nije planirao napade u Australiji, a veruje se da je radio sam, a ukoliko bude osuđen za pružanje podrške ekstremistima, prijeti mu maksimalna, doživotna robija.

Australijski ministar za imigracije saopštio je prošle godine da je oko 100 osoba napustilo Australiju kako bi se pridružilo Islamskoj državi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније