Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 06. 2013. 15:37 >> 15:37

56 UHAPŠENO

London: Protesti protiv samita G8

U glavnom gradu Velike Britanije nastavljeni su protesti protiv samita G8 koji bi trebao biti održan sljedeće sedmice u Sjevernoj Irskoj. Grupa od oko 100 demonstranata održala mirnu šetnju praćenu jakim sigurnosnim mjerama policije.

Demonstranti, koji su se okupili u blizini trga Pikadili u 11,30 sati po lokalnom vremenu, održali su mirnu šetnju do parka Sent Džejmsa. Druga grupa od oko 50 demonstranata okupila se ispred zgrade Parlamenta Velike Britanije, gdje su protestovali protiv samita G8, ali i posjete kanadskog premijera Stivena Parkera Velikoj Britaniji.



Protesti u Londonu nerijetko se pretvore u verbalno i fizičko nasilje. Policija preduzima velike mjere sigurnosti i poziva javne institucije i banke da preduzmu potrebne korake za očuvanje sigurnosti svojih institucija. Očekuje se da će protesti trajati sedam dana, a do sada je privedenoo 56 osoba. Od toga, devetoro je već kažnjeno, a 12 osoba se još uvijek nalazi u pritvoru.

Samit G8 će se održati 17. i 18. juna u Sjevernoj Irskoj.

(Anadolija)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније