Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ B92 ]

04. 03. 2017. 15:10   >>  14:44

PREDSJEDNIK EP

"Ključni izazov je stabilnost na Balkanu"

Predsjednik Evropskog parlamenta, Antonio Tajani izjavio je da "stabilnost na Balkanu predstavlja ključni izazov".

"Zbog toga su potrebni dobri odnosi Slovenije i Hrvatske koje su u tom regionu, ali i članice EU. Najveći evropski problemi su izvan EU i Zapadnog Balkana, ali je moja želja da nađemo pravo rješenje i za taj problem (Zapadnog Balkana), pri čemu očuvanje stabilnosti mora da ostane glavni cilj", rekao je Tajani u razgovoru za današnje izdanje ljubljanskog lista "Delo", prenosi Hina.

On je ocijenio da je granični spor između Slovenije i Hrvatske njihovo unutrašnje pitanje, ali da bi postizanje dogovora dobro djelovalo na stabilnost u regionu.

"To je problem između dvije države, unutrašnje pitanje Slovenije i Hrvatske", kazao je Tajani na pitanje kako gleda na arbitražu na kojoj insistira Slovenija, a koju je u tome prilikom posjete Ljubljani podržao i predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније