Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

13. 06. 2013. 17:29   >>  17:41 1

POSLJEDNJE UPOZORENJE

Erdogan: Strpljenje mi je pri kraju

Turski premijer Redžep Tajip Erdogan rekao je da će lica koja "prave probleme" na Trgu Taksim u Istanbulu biti potisnuta sa te lokacije u roku od 24 sata.

 

"Naše strpljenje je pri kraju. Ovo je moje posljednje upozorenje", rekao je turski premijer na sastanku svoje vladajuće stranke AK.

On je poručio "majkama i očevima" da "uzmu svoju djecu za ruke i odvedu ih", prenijele su agencije.

"Ne možemo više čekati, zato što park Gezi ne pripada okupacionim snagama, nego narodu", naglasio je Erdogan.

Erdogan je napao i Evropski parlament zbog nacrta rezolucije u kojoj je iznesena zabrinutost zbog "nesrazmjerne i pretjerane upotrebe sile turske policije".

U nacrtu se osuđuje i reakcija turske Vlade i premijera Erdogana.

On je poručio da neće priznati niti jednu odluku Evropskog parlamenta (EP) u vezi sa dešavanjima u parku Gezi u Istanbulu.

"Ne priznajem niti jednu odluku koju donese Evropski parlament u vezi sa Turskom", rekao je Erdogan, navodeći da je materijalna šteta izazvana tokom protesta u Istanbulu veća od 100 miliona turskih lira (odnosno oko 50 miliona eura).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније