Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 03. 2017. 08:18 >> 07:53

OBA DOMA

Britanski parlament usvojio zakon o Bregzitu

Oba doma britanskog parlamenta usvojila su sinoć nacrt zakona kojim se britanskoj vladi omogućava pokretanje člana 50 Lisabonskog sporazuma o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije (EU).

 

 

 

 

 

Predlog zakona će, kako se očekuje, dobiti odobrenje kraljice i sjutra stupiti na snagu.

Iz prijedloga zakona odbačena su dva amandmana koja je ranije bio usvojio Dom lordova.

Dom lordova je tražio zaštitu prava evropskih građana prisutnih u Velikoj Britaniji i da parlament ima posljednju riječ o finalnom sporazumu sa Briselom, ali je od njih u konačnoj verziji zakona odustao.

Usvajanjem zakona daju se odriješene ruke konzervativnoj vladi premijerke Tereze Mej da zvanično pokrene proceduru razlaza od EU prije kraja marta, što je kranji datum koji je ona ranije odredila.

Prema propisima EU, pregovori mogu da traju dvije godine od trenutka kada se zvanično pokrenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније