Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 06. 2013. 21:43 >> 21:44

IZBORI U IRANU

Hamnei poručio kritičarima: Idite dođavola!

Iranski vrhovni vjerski vođa Ajatolah Ali Hamnei iskoristio je danas priliku da tokom glasanja na predsjedničkim izborima uputi Vašingtonu oštru kritiku.

"Idite dođavola! Iranski narod će uraditi ono što je u njegovom interesu", poručio je on sa birališta, upućujući poruku svima koji se ne slažu sa načinom na koji se izbori u Iranu sprovode, javila je agencija Frans pres.

 

 

Hamnei je u obraćanju koje je prenijela državna televizija posebno kritikovao Vašington jer dovodi u pitanje legitimnost izbora u Iranu.

"Daće Bog, Iranci će stvoriti novi politički ep. Pozivam sve ljude da glasaju", rekao je Hamnei nakon glasanja.

Zapad je kritikovao izbore u Iranu jer smatra da su namješteni u korist vladajućeg sistema.

Rezultati predsjedničkih izbora očekuju se sjutra, ali ako nijedan kandidat ne dobije najmanje polovinu glasova, dva kandidata sa najvećim brojem glasova ići će u drugi krug 21. juna.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније