Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 06. 2013. 23:13 >> 23:13

INTERVENISALA POLICIJA

London: Nastavljeni antikapitalistički protesti

Oko 200 osoba i danas je u poznatom londonskom kvartu Kanari Varfu protestiralo protiv trenutnog "kapitalističkog" svjetskog poretka, a došlo je i do sukoba s policijom.

Demonstracije uoči Samita grupe G8, koji će se održati 17. i 18. juna u Sjevernoj Irskoj, počele su u 13 sati po lokalnom vremenu, a policija je pojačale mjere sigurnosti.

Istakavši da se protestima pridružio kako bi osudio ratove koji se nameću siromašnim narodima u svijetu, jedan od demonstranata Nejli je, u izjavi za agenciju Anadolija, kazao da je i na prethodnim skupovima odnos policajaca i demonstranata bio šest naprema jedan. On se zapitao koliko to sve košta i da li se su te pare mogle potrošiti "pametnije".



Ana Volker iz udruženja "UK Uncuts" je istakla da je Kanari Varf postao simbol kapitalizma i da je zbog toga skup održan upravo na tom mjestu. I ona je podsjetila na prekomjernu upotrebu sile londonske policije i dodala da je upravo ta činjenica razbjesnila demonstrante koji već danima izražavaju svoje protivljenje aktuelnom svjetskom poretku.

"Želimo da se okonča poredak koji na prvom mjestu ima novac. Danas smo tu da ukažemo na manjkavosti poretka, ekonomske i klimatske krize u svijetu", rekao je Džejms Hartnal, jedan od okupljenih antikapitalista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније