Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2017. 13:26 >> 13:04

JUNKER SMATRA

Bregzit dokaz da ne vrijedi ići iz EU

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da nije zabrinut da bi i druge zemlje članice EU mogle da napuste blok nakon Velike Britanije.

On je rekao da će Bregzit druge članice EU "uvjeriti da to nije dobra opcija", ističući da u Evropi "svi jedu ono što je na stolu, ili uopšte ne sjedaju za sto".

Junker je uvjeren da će se još zemalja pridružiti EU u budućnosti, ali je ocijenio da se to neće dogoditi za vrijeme njegovog mandata, koji traje do 2019. jer, prema njegovim riječima, nijedan od kandidata još ne ispunjava uslove za članstvo, prenosi Rojters. 

Upitan da li bi zemlje koje su već u sastavu EU mogle da slijede primer Britanije i da napuste Uniju, Junker je njemačkom listu "Bild am zontag" odgovorio: "Ne. Na primjeru Britanije svi će shvatiti da ne vrijedi napuštati EU". 

Junker predviđa da će, naprotiv, ostale zemlje članice "ponovo zavoljeti jedna drugu i obnoviti svoj zavjet Uniji". 

On, takođe, smatra da bi Britanija morala da se navikne na status države nečlanice. 

"Polučlanstva i biranje obaveza nijesu mogući. U Evropi svi jedete ono što je na stolu, ili uopšte ne sjedate za sto", naglasio je predsjednik Evropske komisije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније