Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 03. 2017. 10:30 >> 10:05

KCNA JAVLJAJU

S.Koreja testirala novi raketni motor

Sjeverna Koreja testirala je danas novi tip motora pogonske rakete, što je sjevernokorejski lider Kim Jong Un nazvao "novim rađanjem sjevernokorejske raketne industrije".

Sjevernokorejski lider prisustvovao je testiranju rakete na poligonu Sohe, javila je sjevernokorejska državna agencija, dodajući da pouzdanost i snaga novog motora garantuju bezbjednost i strukturnu kontrolu.

Kim Jong Un nazvao je testiranje "važnim događajem u istoriji sjevernokorejske raketne industrije" i dodao da će cijeli svijet uskoro biti svjedok značaja "današnje pobjede", prenijela je agencija KCNA.

Cilj testiranja bio je da se provjere glavni parametri motora, kao što su snaga i pouzdanost konstrukcije. Sjevernokorejski lider lično se upoznao s tehničkim karakteristikama motora i naložio njegovo testiranje.

Motor se može koristiti u sjevernokorejskom svemirskom i satelitskom programu.

Pjongjang je posljednji put izvršio slično testiranje u septembru 2016. Tada je testiran motor koji je namijenjen za lansiranje geostacionarnog satelita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније