Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 03. 2017. 15:20 >> 14:56
1

JUNKER UPOZORIO

Smrtna kazna - kraj za Tursku u EU

Predsjednik Evropske komisije Žan Klod Junker ponovio je da bi uvođenje smrtne kazne u Turskoj uništilo izglede za ulazak te zemlje u EU.

To je Ankara najavila da će da učini poslije referenduma na kom bi predsjednik Redžep Tajip Erdogan dobio šira ovlašćenja.

"Ako se smrtna kazna ponovo uvede u Turskoj, to će biti kraj pregovora te zemlje i EU", rekao je Junker u nedjeljnom izdanju njemačkog lista Bild, govoreći o "crvenoj liniji". 

Turski predsjednik je rekao da očekuje da parlament odobri ponovno uvođenje smrtne kazne nakon referenduma o proširenju njegovih ovlašćenja. 

"Vjerujem da će parlament učiniti potrebno povodom vaših zahtjeva o smrtnoj kazni nakon referenduma", rekao je Erdogan na jednom izbornom skupu. 

To je bilo prvi put da je direktno pozvao parlament da odobri uvođenje smrtne kazne.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније