Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

19. 03. 2017. 15:47 >> 15:22

I DANAS

Intenzivne borbe u starom dijelu Mosula

Intenzivne borbe i danas se vode u zapadnom dijelu Mosula gdje iračke snage pokušavaju da razbiju odbranu Islamske države na periferiji starog grada, strateškog cilja u preuzimanju kontrole nad gradom od džihadista, javili su novinari Frans presa.

Federalna policija i jedinice za brzo djelovanje napreduju od jutros u blizini Tigra, gađajući položaje džihadista iz minobacača i raketnih bacača.

Stari dio grada na zapadnoj obali rijeke Tigar - koja dijeli grad na dva dijela, glavni je cilj borbe za Mosul, posljednje uporište Islamske države u Iraku.

U centru starog kvarta gdje se nalazi džamija Al Nuri, šef Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi je jula 2014. pozvao sve muslimane na poslušnost nekoliko dana poslije proglašenja svog kalifata na velikim djelovima teritorije u Siriji i Iraku.

Iračke vlasti su prije pet mjeseci, 17. oktobra, pokrenule veliku operaciju za povratak Mosula od Islamske države, uz podršku međunarodne koalicije pod vođstvom SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније