Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B92/Tanjug [ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2017. 20:09   >>  19:48 2

OSTAĆE DO KRAJA MANDATA

Tramp okružen nacističkim svastikama na bilbordu

U glavnoj aveniji u američkom gradu Feniksu postavljen je bilbord s likom predsjednika SAD Donalda Trampa, okruženim oblacima u obliku nuklearne pečurke i nacističkim svastikama.

Nacističke svastike predstavljene su kao oznake za dolar, a vlasnica bilborda kaže da će on tu ostati do kraja Trampovog mandata.

"Mislim da ga mnogi ljudi ovako vide... Ja samo pokušavam da izrazim ono što je, vjerujem, u glavama mnogih ovih dana", kaže autorka bilborda, umjetnica Karen Fiorito, prenosi lokalna televizija KPNX.

Fiorito ističe da najviše zabrinjava "ideja dikatorstva gdje stvari idu u izvesnom pravcu".

Međutim, kada se malo bolje pogledaju oblaci u obliku nuklearne pečurke, vide se lica klovnova, dok se na Trampovom reveru nazire ruska zastava.

"Pokušala sam da unesem mrvicu humora u svari koje su zapravo mračne i teško prihvatljive", objašnjava umjetnica.

Umjetnički prikaz na bilbordu poručila je vlasnica bilborda Beatris Mur, koja kaže da su "neka od tih pitanja toliko važna da o tome ne možete a da ne pričate".

Bilbord sa Trampovim likom osvanuo je u glavnoj saobraćajnici u Feniksu u petak, što se vremenski podudarilo sa početkom godišnjeg trodnevnog umjetničkog događaja u centru glavnog grada Arizone.

Mur i Fiorito su očekivale oštre reakcije Trampovih podržavalaca, pri čemu je autorka bilborda, kako kaže, dobila prijetnje smrću zbog tog prikaza.

"Mnogo je mržnje. Stvari su sada mnogo gore nego što su bile. Samo se nadam da će svi koji su pomogli da se ova poruka postavi biti bezbjedni i da ćemo svi kroz ovo proći neoštećeni", zaključila je Fiorito.

Lokalna televizija navodi da ovo nije prvi put da Fiorito i Mur postave kontroverzni bilbord.

Naime, one su 2004. postavile bilbord na kojem je bio predstavljen tadašnji američki predsjednik Džordž V. Buš u društvu visokih vladinih zvaničnika, uz natpis: "Draga Ameriko, lagali smo te za tvoje dobro. A sada nam vjeruj", navodi televizija KPNX.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније