Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

19. 03. 2017. 23:27 >> 23:01

BERLIN REAGOVAO

"Erdogan prešao granicu sa optužbama"

Šef njemačke diplomatije Zigmar Gabrijel izjavio je večeras da je predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan "prešao granicu" optužujući lično kancelarku Angelu Merkel za "nacističku praksu".

"Mi jesmo tolerantni, ali nijesmo budale", rekao je Gabrijel za sjutrašnje izdanje lista Pasauer Noje Prese i dodao da je turskom kolegi Mevlutu Čavušogluu rekao da je njegov predsjednik "prešao granicu".

Erdogan je danas optužio lično Angelu Merkel da sprovodi "nacističku praksu" u vezi sa zabranom turskih skupova u Njemačkoj.

"Sada pribjegavaš nacističkoj praksi. Protiv koga... Mojih turskih sugrađana u Njemačkoj i braće ministara", poručio je Erdogan Angeli Merkel u televizijskom obraćanju.

Turski zvaničnici su prije dvije nedjelje planirali da u Njemačkoj, gdje živi veliki broj Turaka, prisustvuju promotivnim skupovima o širenju ovlašćenja predsjednika Turske.

Berlin je zabranio skupove turske zajednice što je dovelo do tenzija između Turske i nekoliko evropskih zemalja.

Erdogan od tada izražava nezadovoljstvo i upućuje optužbe na račun tih zemalja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније