Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

15. 06. 2013. 10:37 >> 10:41
1

HEZBOLAH NA METI

UN osudio miješanje stranaca u Siriji

Savjet Ujedinjenih nacija za ljudska prava osudio je umiješanost stranih vojnika u ratu u Siriji, a posebno pokreta Hezbolah.

Savjet, koji broji 47 zemalja članica, podržao je rezoluciju SAD-a, Velike Britanije, Katara, Kuvajta, Saudijske Arabije i Turske sa 37 glasova za, devet uzdržanih i samo jednim glasom protiv, koji su uložili zvaničnici Venecule.

U rezoluciji se navodi da Savjet osuđuje intervenciju svih stranih vojnika u Siriji, jer se time povećava ugrožavanje ljudskih prava u toj zemlji.

Američka ambasadorka u Savjetu Ajlin Čemberlen je pozdravila takvu odluku, istakavši kako uloga stranih vojnika u Siriji samo zaoštrava stanje u toj zemlji.

"SAD pozdravljaju svaku osudu krvoprolića koje se događa u Siriji i osudu miješanja stranih vojnika, a posebno Hezbolaha, koji se bori na strani sirijskog režima", kazala je Čemberlen.

U navedenoj rezoluciji se, takođe, najoštrije osuđuju svi masakri koji se dešavaju u Siriji i dodaje se kako je potrebno utvrditi odgovrnost za nasilje.

Savjet je ponovio zahtjev da Sirija prizna Komisiju za istragu osnovanu 2011., kojoj još nije osigurala ulazak u tu zemlju, optuživši je da radi pod uticajem spoljnih snaga.

S druge strane, lider pokreta Hezbolah šeik Hasan Nasralah izjavio je da će se vojnici pokreta i dalje boriti u ratu u Siriji.

Istakao je da je njegova vojska spremna braniti Siriju, ali i da snosi sve posljednice koje bi mogle uslijediti.

Tokom obraćanja pristalicama pokreta u Bejrutu, šeik Hasan Nasralah je izjavio da će se Hezbolah boriti na čitavoj teritoriji Sirije.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније