Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

21. 03. 2017. 10:40   >>  10:14

HEZBOLAH GA JE NAŠAO

Izraelski dron pao u Siriji

Mediji povezani s libanskim Hezbolahom objavili su fotografije drona izraelske vojske tipa "skajlark" (Skylark) koji je navodno oborila sirijska vojska nakon što se ubacio u njihov vazdušni prostor.

Na jednoj od fotografija bespilotne letjelice vidi se naljepnica sa oznakama koje potvrđuju da je ona pripadala kopnenim snagama izraelske vojske i da je proizvedena u izraelskoj kompaniji "Elbit".

Izraelska vojska je potvrdila da je u nedjelju pao dron na sirijsku teritoriju za vrijeme vojnih operacija, naglasivši da nema razloga za zabrinutost da je bezbjednost dovedena u pitanje.

Okolnosti ovog incidenta se ispituju.

Mediji bliski sirijskom režimu objavili su u nedjelju da je sirijska vojska oterala izraelski dron koji je uletio u sirijski vazdušni prostor.

Nakon toga je objavljeno da je u udaru drona ubijen jedan pripadnik Nacionalne odbrambene snage, prorežimske milicije osnovane 2012. godine koju je sirijska vlada organizovala kao jedinice dobrovoljačkih rezervista u sirijskoj vojsci.

Izrael je inače ciljao članove te milicije ranije, navodno zbog planiranja i pripremanja neprijateljskih aktivnosti, podsećaju izraelski mediji.

Isto tako nije prvi put da je sirijska strana izvjestila o obaranju izraelskih dronova na svojoj teritoriji. Prije dva mjeseca dron tipa "skajlark" pao je u Libanu, pa se ne isključuje mogućnost da je na slikama koje je objavio Hezbolah taj dron.

Fotografije su objavljene nakon što je prošle nedjelje sirijska vojska ispalila rakete na izraelske avione koji su napali konvoj oružja namijenjen Hezbolahu kraj Palmire.

To je najozbiljniji incident između Izraela i Sirije od početka sirijskog građanskog rata.

Pripadnici Hezbolaha bore se u tom ratu na strani snaga sirijskog predsjednika Bašara Asada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније