Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

21. 03. 2017. 12:30 >> 12:05

HAN PORUČIO

Turska rizikuje pregovore o članstvu u EU

Komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han izjavio je da će članstvo Turske u EU biti "sve manje realno" ako Ankara uskoro ne promijeni pravac.

Turska je 2005. započela zvanične pregovore o članstvu u EU, ali je došlo do zabrinutosti među državama članicama Unije zbog, kako smatraju, srljanja Turske ka autoritarnoj praksi pod vlašću predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Diplomatske tenzije pojačane su proteklih nedjelja zbog prepirki nakon što su holandske vlasti spriječile da se dvoje turskih ministra obrate državljanima Turske na skupovima u Holandiji organizovanim u okviru kampanje za predstojeći referendum o promjenama turskog ustava.

Han je rekao za današnji njemački list Bild da se Turska, prema "strogim kriterijumima za pristupanje", "već neko vrijeme" sve više udaljava od EU.

"Ako uskoro (Turska) ne promijeni pravac, članstvo će zaista biti sve nerealnije", dodao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније