Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

22. 03. 2017. 08:52   >>  08:26

BIJELA KUĆA SAOPŠTILA

Tramp ide na samit NATO u maju

Američki predsjednik Donald Tramp prisustvovaće samitu NATO 25. maja u Briselu, potvrdila je Bijela kuća.

 

 

 

 

 

"Predsjednik je nestrpljiv da se sastane sa svojim partnerima iz NATO da potvrdi naš čvrst angažman prema NATO i da razgovara o pitanjima presudnim za Alijansu, posebno podijeli odgovornosti saveznika i ulozi NATO u borbi protiv terorizma", saopštila je sinoć Bijela kuća.

Stejt department je prethodno juče saopštio da će državni sekretar SAD Reks Tilerson propustiti svoj prvi NATO sastanak u Briselu u aprilu.

Ministar će umjesto toga na sastanak poslati državnog podsekretara i političkog direktora Tomasa Šenona, karijernog diplomatu koji je već služio za vrijeme Džona Kerija.

Sastanak ministara spoljnih poslova NATO biće održan 5. i 6. aprila u Briselu.Ta odluka rizikuje da zabrine Atlantsku alijansu poslije kritika od predsjednika Trampa koji je nazvao prevaziđenom.

Stejt department je naveo da će Tilserson svakako od srijede u Vašingtonu primiti većinu svojih kolega iz NATO tokom sastanka predstavnika 68 članova koalicije protiv grupe Islamska država koji se održava u tom gradu.

Portparol Stejt departmenta rekao je da neprisustvovanje Tilersona ne treba ni na koji način da se tumači kao znak nepoštovanja Alijanse ili odustajanje od američkog angažovanja u Alijansi i bezbjednosti u Evropi i dodao da SAD ostaju 100 odsto angažovane u Alijansi.

NATO je sa svoje strane saopštio da će generalni sekretar Jens Stoltenberg posjetiti Vašington 12. aprila da se sastane sa Trampom i razgovara o "značaju snažne Alijanse".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније