Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

22. 03. 2017. 09:27   >>  09:02

UOČI SAMITA EU

Poljaci će zadržati svoju valutu

Poljska će zadržati svoju valutu zlot, saopštila je premijerka te zemlje Beata Šidlo, uoči ključnog samita EU koji će se održati ovog vikenda.

“Za Poljsku je korisnije da sačuva sopstvenu valutu zlot”, rekla je Šidlo i dodala da Varšava nema plan za priključenje eurozoni, prenosi Tanjug.

Na predstojećem samitu u Rimu, evropski lideri bi trebalo da razgovaraju o budućnosti bloka poslije izlaska Velike Britanije iz EU, a Njemačka i Francuska poručuju da će članice eurozone vjerovatno nastaviti sa integracijom bez drugih zemalja.

Poljska, kao najveća ekonomija centralne Evrope, zabrinuta je da bi, kao jedna od devet zemalja EU koje su van eurozone, mogla biti izostavljena iz dalje integracije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније