Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio.O.Z. ]

23. 03. 2017. 11:13 >> 10:48

RIJEČ O SABOTAŽI?

Požar u skladištu municije u Ukrajini

Eksplozija je jutros izazvala požar i seriju detonacija u skladištu municije u Ukrajini nakon čega je evakuisano 20.000 stanovnika. Mediji prenose da su zvaničnici rekli da se radi o sabotaži, navodi BBC, prenosi Beta.

Riječ je o najvećem skladišu municije u Ukrajini, koje se nalazi u gradu Balakleja, u regionu Kharkov na istoku zemlje.

Nema informacija o žrtvama i pričinjenoj materijalnoj šteti.

Mediji javljaju da je evakuisano oko 20.000 ljudi, a glavni ukrajinski vojni tužilac Anatolij Matios rekao je da je, prema preliminarnim podacima, do eksplozije došlo zbog sabotaže oko 3 ujutro po lokalnom vremenu.

"Prvi talas evakuacije je završen, većina ljudi je evakuisana autobusima, koji se sad vraćaju u grad kako bi izvukli ostale. Snage bezbjednosti obilaze kuće kako bi se uvjerile da su svi otišli", rekao je neimenovani lokalni zvaničnik za RIA Novosti.

Ukrajinska televizija 24 objavila je snimke požara u jednom od najvećih skladišta municije u Habarovskoj oblasti, a očevici navode da su ulice zakrčene automobilima stanovnika kojima je naloženo da napuste grad.

Oko skladišta koje još uvijek gori uspostavljen je bezbjednosni perimetar od sedam kilometara.

U tom skladištu nalazi se više tona municije, uključujući rakete i artiljerijsku municiju.

Isto slaište pokušane je da se zapali u decembru 2015. godine. Oružje koje se nalazilo u skladištu bilo je uglavnom namijenjeno za ukrajinske trupe koje se na istoku zemlje bore protiv proruskih separatista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније