Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio.O.Z. ]

23. 03. 2017. 14:25 >> 14:00
2

POLJSKA PREMIJERKA

Ne žele izbjeglice, da im se desi London

Poljska premijerka Beata Šidlo izjavila je danas da njena zemlja neće podleći ucjenama iz Evropske unije da primi izbjeglice sa Bliskog istoka i iz Afrike, jer ne želi da joj se dese napadi kao najnoviji u Londonu.

Šidlo je rekla privatnoj televiziji TVN24 da EU mora konačno da uvidi da nije moguće ne povezivati talas terorizma sa migracijskom krizom.

"Evropski komesar za izbjeglice dužan je da se koncentriše na to šta da se uradi da se ne dešavaju napadi kao juče u Londonu. Juče je obilježena i godišnjica napada u Briselu. To pokazuje da Evropa ne može da se oseća bezbjedno, a ona je dužna da se osjeća bezbjedno. Ne možemo, a da ne povezujemo migracijski talas sa dešavanjima u Evropi", kazala je ona.

Poljska premijerka istakla je da je tačno da nije svaki izbjegica terorista, ali je upozorila da Evropa nije u stanju da vodi bezbjednu politiku imigracije.

"Poljska neće podleći ucjenama. Vrijeme je da Evropa izvuče pouku iz toga što se dešava. Zemlje EU ne prihvataju da primaju izbjeglice. Realizuje se samo 10 odsto sadašnje migracijske politike. Pokušavamo stalno da idemo u lošem pravcu. Moramo da nađemo drugačija rješenja problema migracije", kazala je Šidlo.

Prethodna poljska vlada obavezala se da će Poljska primiti oko 7.000 izbjeglica u okviru nacionalne kvote iz mehanizma preraspodjele izbjeglica koje su stigle u Evropu, a da ta kvota može još jednom da se ponovi, što znači relokaciju maksimalno 14.000 izbjeglica.

Vlada premijerke Beate Šidlo tvrdila je prvo da će tu međunarodnu obavezu Poljska poštovati, iako je protiv nje, ali prošle godine je obustavila prijem izbjeglica sa Bliskog istoka i Afrike uz obrazloženje da može da primi samo one koji neće predstavljati opasnost po bezbjednost Poljaka.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније