Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

24. 03. 2017. 08:55 >> 08:36

GRAĐANI LONDONA

Odali poštu žrtvama napada

Nekoliko stotina ljudi okupilo se sinoć na Trgu Trafalgar u centru Londona, na bdjenju u znak odavanja pošte žrtvama napada u glavnom gradu Velike Britanije.

"Stanovnici Londona nijesu zastrašeni terorizmom. Poremećeni i zli duhovi koji pokušavaju da unište naš način život, nikada neće uspjeti u tome", izjavio je gradonačelnik Londona Sadik Kan.

Okupljeni su tokom noći na Trgu Trafalgar palili svijeće, dok su na pločniku kredom nacrtani grafiti "Ne plašimo se" (We are not afraid) kao i zastave Velike Britanije, Francuske i Belgije.

Londonska policija obezbjeđivala je skup a tokom noći policajcima su prilazili stanovnici Londona da se s njima rukuju i izraze solidarnost.

U napadu na Vestminsterski most i kasnije na ulaz u britanski parlament, koji je po ocjeni britanskih vlasti izveo samostalno jedan napadač, ubijeno je troje ljudi, a više od 20 je povrijeđeno.

Napadač identifikovan kao Halid Mausd (52) takođe je ubijen kada je nožem napao britanskog policajca, jednu od žrtava.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније