Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio:O.Z. ]

24. 03. 2017. 11:24   >>  11:01 9

U POSJETI MOSKVI

Le Pen: Francuska i Rusija da se ujedine

Francuska predsjednička kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen pozvala je danas Francusku i Rusiju da se ujedine, javila je ruska agencija Interfaks.

Marin Le Pen boravi u posjeti Moskvi gdje će učestvovati na sastanku Spoljnopolitičkog odbora Dume, donjeg doma ruskog parlamenta.

Predsjednik Spoljnopolitičkog odbora Dume Leonid Sluckij rekao je u četvrtak da Marin Le Pen dolazi u Rusiju na njegov lični poziv.

"Njena posjeta se odnosi na borbu protiv terorizma i pitanja o francusko-ruskoj saradnji", rekao je Sluckij.

Predsjednica Nacionalnog fronta često putuje u Rusiju gdje se sastaje sa poslanicima.

Marin Le Pen jedna je od evropskih političara koja se zalaže za približavanje s Rusijom i predsjednikom Vladimirom Putinom i priznaje rusku aneksiju ukrajinskog poluostrva Krima 2014. godine.

Njena posjeta Rusiji dešava se manje od mjesec dana od prvog kruga predsjedničkih izbora u Francuskoj, zakazanih 23. aprila.

Prema sadašnjim anketama, Marin Le Pen i kandidat centra Emanuel Makron bi moglo da pobjede u prvom krugu, ali bi kandidatkinja ekstremne desnice bila ubjedljivo poražena 7. maja u drugom krugu izbora.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније