Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta

24. 03. 2017. 21:52 >> 21:26

UDARAC ZA TRAMPA

Povučen predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti

Predsjedavajući Predstavničkog doma SAD Pol Rajan povukao je večeras predlog o poništavanju Zakona o dostupnoj zaštiti, takozvanom Obamakeru, zbog manjka podrške.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Pol Rajan povukao je zakon nakon što ga je Donald Tramp pozvao i zatražio da okonča debatu bez glasanja, rekla je njegova portparolka Ešli Strong.

Time je jedno od glavnih obećanja američkog predsjednika da će izmijeniti zakon o zdravstvenoj zaštiti i time poništiti reformu zdravstvenog sistema svog prethodnika Baraka Obame ozbiljno dovedeno u pitanje, jer mu se oštro protivili i pojedini republikanski poslanici, navodi agencija AP.

Donald Tramp i Pol Rajan ranije danas su u Bijeloj kući, uoči glasanja o poništavanju Zakona o dostupnoj zaštiti takozvanom Obamakeru, održali sastanak o nedostatku podrške za usvajanje novog zakona.

Portparol Bijele kuće Šon Spajser rekao je da je Donald Tramp siguran da je urađeno sve što je bilo u moći njegove administracije da se pridobije 216 glasova potrebnih za usvajanje novog zakona kojim bi bile poništene reforme zdravstvenog sistema Baraka Obame.

Bijela kuća je saopštila da sumnja da će glasanje o izmjenama zakona o  zdravstvenoj zaštiti u Predstavničkom domu biti uspješno.

Rasprava o Obamakeru najprije je bila zakazana za četvrtak, ali je glasanje odloženo zbog manjka podrške, Tramp je ranije zaprijetio da danas mora da se glasa ili neće biti ukidanja Obamakera.

Cilj zakona o zdravstvenoj zaštiti bivšeg predsjednika bio je smanjenje broja zdravstveno neosiguranih Amerikanaca, a više desetina hiljada fimi pozvano je da plaćaju dio zdravstvenog osiguranja za svoje radnike.

Tramp je ocijenio da je to dovelo do smanjenja radnih mjesta i najavio je da će glasanja u Predstavničkom domu biti, bez obzira na podršku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније