Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 03. 2017. 08:43 >> 08:18

KRITIKOVAO REPUBLIKANCE

Pol Rajan žali zbog povlačenja revizije Obamakera

Predsjedavajući američkog Predstavničkog doma Pol Rajn izjavio je da povlačenje prijedloga o poništavanju Zakona o dostupnoj zaštiti, takozvanog Obamakera, znači da će zdravstvena njega koju je uveo bivši predsjednik ostati na snazi u "predvidivoj budućnosti".

 

 

 

Rajan je rekao da je povlačenje zakona veliki korak unazad i da oko toga nema nikakve dileme.On je kritikovao republikance koji nijesu željeli da podrže novi prijedlog zakona, navodeći da nijesu bili dovoljno fleksibilni.

Prema njegovim riječima, poslanici moraju da budu spremni da "nešto malo i daju" da bi se nešto uspješno završilo.Predsjedavajući Predstavničkog doma povukao je predlog o poništavanju Zakona o dostupnoj zaštiti sa dnevnog reda zbog manjka podrške.

Rajan je povukao zakon nakon što ga je američki predsjednik Donald Tramp pozvao i zatražio da okonča debatu bez glasanja, rekla je njegova portparolka Ešli Strong.

Time je jedno od glavnih obećanja američkog predsjednika da će izmijeniti zakon o zdravstvenoj zaštiti i time poništiti reformu zdravstvenog sistema svog prethodnika Baraka Obame ozbiljno dovedeno u pitanje, jer su mu se oštro protivili i pojedini republikanski poslanici, navodi agencija AP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније