Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 03. 2017. 10:15   >>  09:50 5

U VAZDUŠNOM UDARU

Vođa Al Kaide ubijen u Avganistanu

Istaknuti vođa Al Kaide Kari Jasin, koji se smatra odgovornim za više terorističkih napada ubijen je u napadu američkog drona u Avganistanu, saopštio je sinoć Pentagon.

 

 

 

 

Pentagon je naveo da je Kari Jasin ubijen u napadu američkog drona 19. marta u provinciji Paktika, na istoku Avganistana - koja graniči s Pakistanom.Kari Jasin, porijeklom Pakistanac iz jugozapadne provincije Balučistan, smatra se odgovornim za brojne napade počinjene u Pakistanu.

On je optužen da je organizovao napad 20. septembra 2008. na hotel Meriot u Islamabadu u kome su ubijene desetine ljudi, među kojima i dva američka vojnika.

Njemu se pripisuje i da je odgovoran za napad 2009. na autobus koji je prevozio tim igrača kriketa iz Šri Lanke u Lahor, na istoku Pakistana u kome je ubijeno pet pakistanskih policajaca i dvoje civila a šest članova kriket tima je povrijeđeno.

"Smrt Kari Jasina je dokaz da teroristi koji skrnave islam i namjerno napadaju nedužne ljude ne mogu izbjeći pravdi", rekao je američki ministar odbrane Džim Matis u saopštenju.

Ubistvo Jasina u istočnom Avganistanu potkrepljuje pakistanske tvrdnje da su ekstremisti, njihovi neprijatelji, našli utočište u toj zemlji.

Avganistan i Pakistan uzajamno se optužuju da pružaju utočište njihovim neprijateljima.Odnosi su se pogoršali početkom ove godine poslije niza napada u Pakistanu u kojima je ubijeno 125 ljudi što je navelo Islambad da zatvori granicu s Avganistanom više od mjesec dana.

Pakistan je danas objavio da podiže ogradu na nekim djelovima granice s Avganistanom.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније