Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R.

26. 03. 2017. 21:22   >>  20:57 1

ANKETE POKAZUJU

Partija Borisova vodi na izborima

Partija desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB) bivšeg premijera Bojka Borisova vodi na današnjim prevremenim parlamentarnim izborima, pokazuju dvije ankete na biralištima.

GERB je dobio 32,2 odsto, a Socijalistička partija je na drugom mjestu sa 28 odsto osvojenih glasova, pokazuje anketa Alfa riserč.

Prema rezultatima druge ankete koju je sproveo Galup internešenel Balkan, za GERB je glasalo 32,8 odsto birača, a za socijaliste 28,4.

Centralna izborna komisija saopštila je da je do 17 časova glasalo gotovo 43 odsto upisanih birača, što je više nego na prethodnim izborima.

Zvanični rezultati se očekuju u ponedjeljak, a ako partija Borisova osvoji najviše glasova, on će formirati svoju treću vladu.

Borisov je u novembru podnio ostavku koju je obećao ako na izborima za predsjednika Bugarske bude poražena njegova kandidatkinja Cecka Cačeva.

Za predsjednika je tada izabran Rumen Radev, kandidat ljevičarske koalicije BSP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније