Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

27. 03. 2017. 08:47 >> 08:36

IZBORI U BUGARSKOJ

Liderka socijalista priznala poraz

Predsjednica Bugarske socijalističke partije Kornelija Ninova priznala je danas poraz na prijevremenim parlamentarnim izborima, pošto izlazne ankete pokazuju da je njena partija na drugom mjestu, iza stranke bivšeg premijera Bojka Borisova.


Ninova je čestitala na pobjedi partiji Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), koja je prema anketama s birališta osvojila više od 32 odsto glasova.

Socijalisti, koji su se u izbornoj kampanji zalagali za bliže odnose s Rusijom, odbacili su mogućnost formiranja koalicione vlade s partijom desnog centra Borisova.

"Ako GERB ne uspije da formira vladu, mi ćemo pokušati", rekla je Ninova.

Zvanični rezultati izbora se očekuju u danas.

Borisov je izjavio da je njegova stranka spremna da formira vladu, ali nije želio da kaže s kojim strankama će pokušati da napravi koaliciju.

"GERB ima dužnost da formira vladu jer je to volja naroda i jer smo mi izazvali prijevremene izbore", izjavio je sinoć Borisov, koji je u novembru podnio ostavku koju je obećao ako na izborima za predsjednika bude poražena kandidatkinja njegove partije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније