Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

29. 03. 2017. 21:49 >> 21:26

NEPOVRATNA PROCEDURA

Oland: Bregzit će biti bolan za Britance

Francuski predsjednik Fransoa Oland ocijenio je danas da će istupanje Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit) biti bolno za Britance.

"Mislim da će Bregzit biti bolan za Britance", rekao je Oland koji se nalazi u posjeti Indoneziji i dodao da će ta procedura "navesti Evropu da ide još više naprijed, vjerovatno u različtim brzinama, kao što to je oduvijek i bilo".

Oland je ocijenio proceduru Bregzita kao "nepovratnu" i dodao da ne bi trebalo da traje duže od dvije godine.

"To (Bregzit) će se završiti trgovinskim dogovorom Velike Britanije i Evrope. Želimo da to bude najbolji mogući dogovor i za Evropu i za Veliku Britaniju", rekao je predsjednik Francuske koji boravi u posljednjoj međunarodnoj turneji pred kraj svog petogodišnjeg mandata.

Prema njegovim riječima, ako je Bregzit "sentimentalno bolan za Evropu" biće ekonomski bolan za Britance, jer su neka preduzeća počela da se prebacuju u Francusku.

Velika Britanija je danas, devet mjeseci poslije glasanja za Bregzit, pokrenula istorijski proces izlaska iz EU u koju je ušla prije 44 godina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније