Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

29. 03. 2017. 21:12 >> 20:47

NASUKAO IM SE BROD

Kipar: 100 migranata spašeno kod obale

Oko 100 migranata, uključujući desetine djece, spašeno je danas kod obale Kipra u blizini turistiškog kompleksa Pafos, saopštile su kiparske vlasti.

Na ribarskom brodu su se nalazile 92 osobe, od kojih 18 žena i 46 djece. Brod se nasukao na zapadnoj obali Kipra, navela je policija.

Za sada se ne zna nacionalnost migranata, dodala je policija navodeći da su vraćeni živi i zdravi dok je njihov brod potonuo poslije toga.

Lokalni mediji su prenijeli da su migranti krenuli iz Turske i da su platili do 4.000 dolara (3.700 eura) po osobi da budu prebačeni na Kipar.

Kipar, članica Evropske unije, nalazi se na oko 100 kilometara od Sirije pogođenom ratom ali je do sada imala mali priliv izbjeglica.

Priobalje Pafosa često koriste šverceri za prebacivanje ljudi iz Turske na Kipar.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније