Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 03. 2017. 09:12 >> 08:47

SASLUŠANA

Smijenjena predsjednica Južne Koreje pred sudom

Smijenjena predsjednica Južne Koreje Park Geun Hje saslušana je danas pred sudom u Seulu zbog umiješanosti u korupcionaški skandal.

  

 

 

Sud bi sjutra trebalo da odluči da li će odobriti nalog za njeno hapšenje koje je tražilo tužilaštvo.Ukoliko sud odobri hapšenje, Park će odmah biti poslata u zatvor, pošto tužioci mogu da je drže u pritvoru do 20 dana prije podizanja zvanične optužnice.

U slučaju da sud odbaci zahtjev tužioca, tužioci i dalje mogu da protiv nje podignu optužnicu.Park je osumnjičena da je s bliskom prijateljicom i saradnicom iznuđivala novac od velikih kompanija, uzimala mito i da je zloupotrebljavala položaj.

Više miliona Južnokorejaca je zbog tih navoda mjesecima organizovalo proteste zahtijevajući njenu ostavku.

Parlament je u decembru glasao za opoziv predsjednice, a Ustavni sud je 10. marta donio konačnu odluku o njenom opozivu.

Park je negirala sve optužbe.Stotine pristalica bivše predsjednice danas se okupilo ispred njene kuće, mašući zastavama i pozdravljajući je kada je krenula u sud.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније