Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 06. 2013. 14:20 >> 14:20

ODLUČIO USTAVNI SUD

Raspušten parlament u Kuvajtu

Ustavni sud u Kuvajtu donio je odluku o raspuštanju parlamenta i pozvao na ponavljanje izbora, javlja agencija Anadolija.

 

 

Ustavni sud, koji je razmatrao žalbe na izborni zakon, donio je odluku o raspuštanju parlamenta koji je opozicija bojkotovala od kraja decembra.

Sudija Ustavnog suda Jusuf al-Mutava rekao je da nije donesena odluka o izbornom zakonu, za koji je upute dao emir Kuvajta  Seih Sabah al-Ahmed es-Sabah, prema kojem se biračima daje mogućnost da od četiri kandidata glasaju samo za jednog. Sudska presuda znači da je izborni zakon na snazi.

Politička nestabilnost u Kuvajtu još uvijek traje, a započela je opozicija koja je u većini nakon odluke Ustavnog suda o raspuštanju parlamenta 2012. godine.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније