Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 06. 2013. 17:16 >> 17:17
1

VIŠE POVRIJEĐENIH

Ankara: Novi sukob policije i demonstranata

U glavnom gradu Turske došlo je do sukoba između policije i građana, nakon što demonstranti nisu dobili dozvolu da odaju počast Etemu Sarisuluku, koji je povrijeđen tokom protesta, a potom ppreminuo u bolnici, prenosi agencija Anadolija .

 

 

Demonstranti su se okupili na trgu Kizilay u Ankari, kako bi odali počast Sarisuluku. Oni su položili karanfile na mjesto gdje je Sarisuluk povrijeđen. Kako su demonstranti blokirali put za saobraćaj. Policajci su prvo nekoliko puta pozvali demonstrante da se raziđu rekavši kako je blokada saobraćaja nezakonita, a onda su intervenisali suzavcem i vodenim topovima. 

Nakon intervencije, demonstranti su se povukli i oformili barikade u sporednim ulicama te gađali policajce kamenicama. Policija je nastavila sa intervencijom suzavcem i vodenim topovima i u sporednim ulicama. Demonstranti su potom kroz sporedne ulice ponovno stigli na trg Kizilaj i nastavili sa protestima uz slogane i blokirajući cestu.  

Veliki je broj građana povrijeđen tokom policijske intervencije, koji su odvezeni u bolnice, dok su neki od demonstranata privedeni.

(AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније