Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 06. 2013. 17:59 >> 17:59

NE PREDSJEDNIK

Netanjahu: Iranom upravlja vjerski lider

Nemojmo se prevariti, Iranom ne upravlja predsjednik, a u isto vrijeme odluke o nuklearnoj politici donosi vjerski lider, rekao je premijer Izraela Benjamin Netanjahu, prenosi agencija Anadolija.

 

 

U izjavi za medije prije sjednice izraelskog Vijeća ministara, osvrćući se na izbor Hasana Rovhanija za predsjednika Irana, Netanjahu je spomenuo i ajatolaha Alija Hamaneija, te rekao kako "u svakom slučaju, lider Irana nije predsjednik, već vjerski lider".

"Vjerski lider diskvalifikovao je kandidate koji ne dijele radikalna viđenja sa njim, a dozvolu da se kandiduje dao je kandidatu koji je Izrael okarakterisao kao velikog cionističkog đavola, i to ne smijemo zaboraviti", rekao je Netanjahu.

"Međunarodna zajednica se ne treba osvrtati na pozive da se na Iran ne vrši pritisak zbog njihovog nuklearnog programa. Povećanje pritiska na Iran radi nuklearnog programa velika je šansa da se zaustavi nuklearni program, koji je i dalje najveća prijetnja svjetskom miru", kazao je Netanjahu.

On je podsjetio na vojnu operaciju koja je 2003. godine trebala biti izvedena u Iranu zbog nuklearnog programa, ali je zaustavljena.

"Iran će sam sebe ocijeniti svojim djelima. Ukoliko nastavi sa insistiranjem za proširenje nuklearnog programa, odgovor na to mora biti veoma otvoren", poručio je Netanjahu.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније