Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

06. 04. 2017. 18:18 >> 17:52
1

KREMLJ SMATRA

SAD nemaju objektivne informacije o napadu

Amerikanci nemaju "objektivne" informacije o "monstruoznom zločinu" u kojem je u utorak poginulo 86 osoba u Siriji u napadu koji Zapad pripisuje sirijskim vlastima, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Odmah poslije tragedije, niko nije imao pristup zoni" Han Šeikuna, gradića u pobunjeničkoj provinciji Idlib gdje je sproveden napad za kojim se sumnja da je izveden hemijskim oružjem, rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da prema tome informacije američke strane nisu "mogle da budu zasnovane na materijalnim dokazima ili objektivnim svjedočenjima".

"Niko ne može da ima pouzdane i realne informacije o tom opasnom i monstruoznom zločinu", dodao je portparol Kremlja i dodao da se Rusija ne slaže sa ocjenama koje su iznijete o tom napadu.

Prema posljednjem bilansu, u napadu je stradalo 86 osoba, među kojima 30 djece.

Ljekari su na licu mjesta utvrdili da stanje žrtava ukazuje da su bile izložene otrovu.

Savjet bezbjednosti UN, koji je u srijedu održao hitnu sjednicu o napadu u Siriji, odložio je usvajanje rezolucije o osudi napada jer se Rusija ne slaže s tekstom.

Diplomatski izvori u UN saopštili su da se tokom dana očekuje usvajanje rezolucije koje su predložile SAD, Francuska i Velika Britanija.

Rusija je navela da je tekst "neprihvatljiv" jer se "unaprijed određuje krivac".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније