Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

08. 04. 2017. 10:43 >> 10:17
7

ŠVEDSKA POLICIJA

Napadač Uzbekistanac, našli džak eksploziva?

Švedska policija uhapsila je muškarca koji je najvjerovatnije napadač iz Stokholma koji je se kamionom zakucao u pješake.

boxPluginImg

Uhapšen je na sjeveru grada, nije imenovan, ali švedski mediji prenose da je u pitanju Uzbekistanac. U napadu su ubijene četiri osobe i povrijeđeno 15.

Navodi se da je Uzbekistanac najvjerovatnije bio pristalica Islamske države. Tužilac Hans Irman rekao je da će on u toku dana biti saslušan, nakon čega će ostati u pritvoru ili će biti oslobođen. 

Policija je saopštila da uhapšeni ne liči na osobu sa fotografije koja je objavljena u medijima posle napada. Premijer Švedske Stefan Loften nazvao je napad terorističkim, dodajući da su provjere na svim granicama pooštrene na njegov zahtjev.

Švedska policija pronašla je eksploziv u kamionu, koji je naletio na masu ljudi ispred robne kuće u centru Stokholma kada je poginulo najmanje četvoro ljudi, a povrijeđeno 15 osoba, izvijestila je danas švedska televizija SVT. 

U izveštaju SVT se navodi da je policija pronašla džak sa eksplozivom, prenio je Rojters. U isto vrijeme, šef švedske bezbjednosne policije izjavio je za švedski TV4 da ne može da potvrdi da li je pronađen eksploziv. 

Više od deset osoba je povrijeđeno, a osmoro odraslih i jedno dete i dalje je u bolnici. 

boxPluginImg

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније