Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 06. 2013. 11:48 >> 11:48

SASTANAK

Patino i Hejg danas o Asanžu

Ministar vanjskih poslova Ekvadora Rikardo Patino, koji je juče doputovao u London radi pregovora o statusu osnivača Vikiliksa, Džuliana Asanža, sastaće se danas sa ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Vilijamom Hejgom.

 

Patino se juče po dolasku u glavni grad Velike Britanije sastao i sa Asanžom, koji godinu dana boravi u ambasadi Ekvadora u Londonu. Ministar je ranije rekao da se nada da će pitanje osnivača Vikiliksa biti rješeno. 

Vrhovni sud Velike Britanije osudilo je Asanža za silovanje dvije žene i donio odluku o njegovoj deportaciji u Švedsku, nakon čega je on tražio azil u ambasadi Ekvadora u Velikoj Britaniji.

Uprkos protivljenju britanskih vlasti, ambasada Ekvadora u Londonu je primila Asanža. Osnivač Vikiliksa živi posljednju godinu dana u ambasadi.

On od britanskih vlasti zahtijeva dozvolu da otputuje u Ekvador ili garanciju da neće biti poslan u Sjedinjene Američke Države ukoliko bude izručen Švedskoj.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније