Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

16. 04. 2017. 17:43 >> 18:06

NAPAD NA IZBJEGLIČKI KONVOJ

Evakuacija se pretvorila u pokolj sa 126 mrtvih

Operacija evakuacije stanovnika iz opkoljenih mjesta u Sriji pretvorila se u subotu u pokolj u kojem je poginulo 126 ljudi, među kojima 68 djece, javila je danas agencija Frans pres ocjenjujući da je to jedan od najsmrtonosnijih samoubilačkih napada tokom šestogodišnjeg rata u toj zemlji. Niko još uvijek nije preuzeo odgovornost za napad.

Papa Franjo je u tradicionalnoj poruci "Gradu i svijetu" povodom Uskrsa osudio "kukavički napad" i pozvao na mir u Siriji, "namučenoj zemlji i žrtvi rata koji nastavlja da širi užas i smrt".

Sukob u Siriji počeo je u martu 2011. godine gušenjem antivladinih demonstrancija, ali je kasnije rat sa 320.000 mrtvih i nekoliko miliona raseljenih i izbjeglih, postao još složeniji sa učešćem međunarodnih aktera i džihadističkih grupa.

Bombaš samoubica u subotu je automobilom uletio u konvoj autobusa koji je prevozio nekoliko hiljada stanovnika evakuisanih iz mjesta Fua i Kafraja, opkoljena pobunjenicima u provinciji Idlib.

Napad se dogodio u Rašidinu, predgrađu grada Alepa gdje je konvoj bio zaustavljen nekoliko sati zbog nesuglasica zaraćenih strana.

Sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava navela je da je ubijeno 126 ljudi, od kojih 68 djece, ali bi broj stradalih mogao da bude veći jer su mnogi ranjenici u teškom stanju.

Vojni mediji su izvjestili da je riječ o samoubilačkom napadu i da je došlo do eksplozije automobila bombe u blizini konvoja autobusa, koji su, nakon višesatnog čekanja i eksplozije, nastavili put.

Više od 7.000 ljudi evakuisano je od petka iz četiri mjesta.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније