Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

19. 04. 2017. 09:03 >> 08:37
4

ERDOGAN O REFERENDUMU

Nijesam diktator i nijesam besmrtan

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan u intervjuu za CNN objasnio je da nove ustavne promjene kojima je dobio apsolutnu moć ne znače da je postao diktator.

Erdogan je naveo i da referendum uopšte nije bio zbog njega.

"Znate, ja nijesam besmrtan. Mogu umrijeti svakog trenutka...", rekao je Erdogan.

On je oštro demantovao da mu je cilj slomiti dosadašnji turski politički sistem. Bez obzira na to što se prošle nedjelje izglasalo da sam Erdogan može birati neke ustavne sudije, ministre, ali i ukinuti poziciju premijera. 

"Istina, promjene su velike. Ali to ne znači da ću postati diktator. Tamo gdje je diktatura nema predsjedničkog sistema. A ovo što ste vidjeli u nedjelju zove se demokratija. Ja to zovem voljom naroda", rekao je on. 

Predsjednik se ne osvrće na činjenicu da mu je zemlja duboko podijeljena nakon referenduma. Podsjetimo, ustavne promjene izglasane su za "dlaku", tek 51,4 odsto Turaka zaokružilo je "da", dok druga strana grmi da je referendum bio neregularan. Erdogan se ne zamara kritikama svojih protivnika... 

"Ja sam inače fudbaler, pa ću sportskim žargonom objasniti trenutnu situaciju. Nema veze pobijediš li 1-0 ili 5-0, pobjeda je pobjeda", rekao je on. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније