Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

10. 02. 2013. 09:04 >> 09:02

PRIJETNJA

U Rusiji uhapšeno 300 muslimana zbog terorističke prijetnje

Ruska policija privela je u Sankt Peterburgu oko 300 muslimana iz nekoliko zemalja, osumnjičenih da bi mogli da predstavljaju terorističku prijetnju.

"Najmanje 270 ljudi, uključujući državljane Uzbekistana, Tadžikistana, Azerbejdžana, kao i građane Sjevernog Kavkaza, jednog Egipćanina i jednog Avganistanca, privedeno je kako bi se ispitala njihova eventualna umiješanost u terorističke aktivnosti", navodi se u saopštenju policije.

Federalna bezbjednosna služba i policija izvele su u petak zajedničku operaciju, na centralnoj pijaci Apraskin dvor, mjestu na kojem muslimani rade i mole se, preneo je AFP.

Vlasti nijesu saopštile da li su neki od privedenih kasnije pušteni na slobodu, ali imigracione službe kažu da će bar 10 od njih biti deportovano, objavile su RIA novosti.

Jedan od privedenih, 25-godišnji Murat Sarbašev iz kavkaske republike Kabardino-Balkarija, osumnjičen je da je na internetu postavljao tekstove ekstremističkog sadržaja i video snimke terorističkih napada, saopštili su istražitelji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније