Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ B92/Tanjug ]

20. 04. 2017. 16:16   >>  16:02 8

MOGERINI O BREGZITU

"Britanija više gubi nego EU"

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i bezbjednost Fedrika Mogerini izjavila je da će Velika Britanija izgubiti više nego EU zbog odluke da napusti Uniju.

Osim toga, ona navodi i da očekuje da će pregovori sa Londonom biti teški.

"Izgubićemo važnu članicu Unije. Za mene su sve članice važne i jednake. Međutim, smatram da će naši britanski prijatelji izgubiti više od nas", rekla je Mogerini studentima na Cinhua Univerzitetu u Pekingu.

Prema njenim riječima, proces pregovaranja ne može biti brži od dvije godine.

"EU će, čak i nakon izlaska Britanije, i dalje biti najveće svjetsko tržište i druga po veličini ekonomija", rekla je Mogerini tokom posjete Kini.

Britanska premijerka Tereza Mej prošlog mjeseca započela je formalnu proceduru izlaska iz EU, a pregovarački proces sa EU trebalo bi da traje dvije godine.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније