Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 04. 2017. 11:05 >> 10:39

IZ SIRIJSKIH GRADOVA

Evakuisani stanovnici nastavljaju put

Sirijci evakuisani iz mjesta pod opsadom nastavili su danas put ka svojim konačnim destinacijama, poslije 48-osatnog zadržavanja u autobusima, javila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Jedan dio od oko 60 autobusa koji su bili blokirani u tranzitnoj zoni blizu grada Alepa, nastavio je put ka finalnim destinacijama, rekao je za Frans pres direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

Ova unakrsna evakuacija iz mjesta pod opsadom vladinih, odnosno pobunjeničkih snaga, počela je prije tačno nedjelju dana ali je prekinuta 15. aprila kada je na parkirane autobuse izvršen napad u kome je ubijeno 126 ljudi. Poslije toga je proces evakuacije bio ponovo blokiran zbog sporova oko razmjene zatvorenika.

Od srijede ujutru, 45 autobusa sa evakuisanim civilima i borcima iz provladinih mjesta Fua i Kafraja pod opsadom pobunjenika, u provinciji Idlib, zaustavljena su u Rašidinu, u pobunjeničkom predgrađu.

Istovremeno od srijede uveče 11 autobusa koji prevoze osobe evakuisane iz tri pobunjenička sela Zabadani, Sergaha i Džabal Čarki, parkirana su u zoni Ramusa na jugu Alepa, pod kontrolom vlade.

"Ramusu je napustilo 11 autobusa koji su krenuli ka provinciji Idlib" njihovu krajnju destinaciju, rekao je Rahman i dodao da su istovremeno 10 autobusa napustilo Rašidin i ušlo u grad Alep koji je pod kontrolom sirijskih vlasti od kraja 2016. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније